Bessemerskolan - ett vidare val!

Emma Lindgren

Titel: Bibliotekarie

Arbetsplats: Bessemerbiblioteket (Sedan 2015)

Läser: Jag är lite av en allätare och läser fantasy, romance, dystopier, historiska romaner, chick lit, deckare, nutidsromaner, magisk realism och Young Adults (som ju kan innehålla all of the above). Jag gillar dock inte att bli skrämd och brukar därför försöka undvika skräck och andra läskigheter.

Lyssnar på: Jag blandar vilt mellan rock, pop, singer/songwriters och podcasts.

Ser på: Jag föredrar serier framför film eftersom jag är en sucker för karaktärsutveckling och gillar när intriger och plotlines får tid på sig att falla på plats. Bingewatchar gärna!

Min bakgrund: Jag är uppvuxen i Ockelbo och gick estetiska programmet på Vasaskolan i Gävle. Jag har pluggat några terminer på Högskolan i Gävle och trodde att jag ville bli jounalist men ändrade mig så småningom och flyttade istället till Borås för att läsa på Bibliotekshögskolan. Efter att jag blev färdig med min bibliotekarieutbildning har jag jobbat på skolbibliotek, folkbibliotek och företagsbibliotek på olika platser i Sverige. Men för två år sedan flyttade jag och min familj till slut "hem" till Sandviken och här trivs vi jättebra.

Bessemerbiblioteket är en fantastiskt härlig arbetsplats och tillsammans med Kirsi och Carina jobbar jag för att göra Bessemerbiblioteket till Sveriges bästa skolbibliotek!

Mitt tips: Var din egen bästa vän och var snäll mot dig själv och andra. Det kommer du långt på.