Våra Idrottsutbildningar

Drygt 100 elever kombinerar sina studier på Bessemerskolan med en idrottsinriktning. Det gör man på olika program och på olika nivåer som beskrivs nedan.

Eleverna läser på olika program och på olika nivåer.
I första hand läser man specialiceringskurser på 200 poäng inom sitt individuella val och 100-500 poäng under programfördjupning, beroende av inriktningsidrott.

Riksidrottsgymnasium - RIG

Bessemerskolan har RIG Bandy och Orientering.
Vi tar in 10 elever/år vilket betyder att det är den absoluta sverigeeliten i bandy och orientering som är på plats. Eleverna tränar 4 ggr i veckan på skoltid. Ansökan till RIG gör man via respektive specialförbund.

Nationellt godkända idrottsutbildningar - NIU

Bessemerskolan har NIU Freeskiing och Innebandy.
Freeskiing tar in 8 elever/år och innebandy tar in 13 elever/år. Eleverna tränar 3 ggr/vecka på skoltid. Vi strävar vi mot att eleverna ska nå nationell elit. Ansökan till NIU gör man via respektive specialförbund.

Idrott och hälsa - speciallisering

Övrigt erbjuder skolan inom ramen för individuellt vai i åk 2 och åk3 möjlighet till att läsa Idrott och hälsa speciallisering utifrån egen vald idrott.

Adress:
Besöksadress: Industrivägen 5