Bessemerskolan - ett vidare val!

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. El finns nästan överallt. Här kan du bli delaktig i en intressant och framtidsinriktad bransch. På programmet strävar vi lärare mot att du ska trivas och lyckas i din utbildning. Under din utbildning varvas teori med praktiska övningar. Bessemerskolan erbjuder inriktningen Elteknik. Inriktningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Du kan också läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Vår inriktning på El- och energi
är Elteknik.

Som eltekniker finns flera yrken du kan arbeta som.

Installatör

  • vanliga elinstallationer
  • larm och passagesystem
  • tele, datanätverk/fiberinstallation

Industrielektriker

  • serviceelektriker, reparation/underhåll
  • automation inom produktion och processindustin

Du får lära dig om de lagar och regler som gäller vid elarbete och de kurserna ger dig senare möjlighet att få olika behörigheter som du behöver för att arbeta som elektriker.

Inför åk 3 väljer du någon av de två yrkesutgångarna för att läsa tillhörande inriktningskurser.

Elprogrammet är till för dig - du tjej eller kille - som är nyfiken och gärna vill pröva på något nytt och som även gillar lite variation i tillvaron.

År 1

Årskurs 1 inleds med fyra tekniska kurser, gemensamma för alla inriktningar: Datorteknik, Elektromekanik, Energiteknik och Mekatronik. Det är en fördel att ha erfarenhet från alla dessa inriktningar. Dels för att kunna välja den inriktning som passar dig och dels för att olika yrkesgrupper ska kunna samverka för att lösa tekniska problem.

År 2 och 3

I årskurs 2 och 3 får du fördjupa dig i karaktärs­ämnena inom den inriktning du valt. Eftersom det är ett yrkes­förberedande program är en del av din utbildning arbetsplatsförlagd.

Efter utbildningen

Inriktningen elteknik kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är industrielektriker och larmtekniker.

Adress
Besöksadress: Industrivägen 5

El- och energiprogrammet
Industrivägen 7
811 80  SANDVIKEN

Kontaktpersoner för programmet
Lärare Pär Hallström
par.hallstom@edu.sandviken.se

bitr rektor Lena Dyremark
tel: 026 - 24 00 19
lena.dyremark@edu.sandviken.se