Bessemerskolan - ett vidare val!

ESTETISKA PROGRAMMET - ESTETIK OCH MEDIA

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Estetik och media är utbildningen för dig som vill börja din inriktning redan första året. Du kan utveckla dina personliga uttryck inom film, tv, foto och layout. Samtidigt får du grundläggande behörighet till högskolan.

Våra inriktningar på Estetiska programmet är Estetik/Media och Musik.

Estetik och Media

Vi vänder oss till dig som är kreativ, fantasifull och vill skapa något eget. Du får jobba med foto, film, tv, animation, layout, journalistik och nya medier. Du lär dig alla praktiska och teoretiska grunder i arbetet men får också medverka i professionella sammanhang med uppdrag inom tv-inspelningar, film, reklam, fotografi och text.

Vår vision

För att arbeta långsiktigt och med god kvalitet har vi skrivit ner våra tankar om hur man bäst jobbar med eleverna på Estetik och media. 

År 1

Under första året läser du flera grundläggande och orienterande kurser med möjlighet att prova olika estetiska uttryck.

År 2 och 3

Nu ökar andelen fördjupningskurser. Du får stor frihet att utveckla egna uttryck och idéer. Samtidigt får du en bra grund för vidare studier inom folkhögskola eller högskola.

Efter utbildningen

Du blir väl förberedd för vidare studier inom den estetiska sektorn och andra högskolutbildningar. Exempel på yrken är fotograf och övriga yrken inom mediasektorn.

Adress
Besöksadress: Industrivägen 6

Postadress
Estetik- och mediainriktning
Industrivägen 7
811 80 Sandviken

Kontaktpersoner för programmet
Lärare Dan Evensen
tel 026 - 24 19 21
dan.evensen@edu.sandviken.se

Lärare Therese Lundmark
tel 026 - 24 24 13
therese.lundmark@edu.sandviken.se

bitr rektor Lina Blackmon
tel  026 - 24 10 32
lina.blackmon@edu.sandviken.se