ESTETISKA PROGRAMMET - ESTETIK/MEDIA

Estetiska programmet, är ett högskoleförberedande program. Det betyder att du får grundläggande behörighet till högskolan och kan söka vidare till allt från jurist och lärare till yrkesutbildning inom film, TV och foto.

Nyfiken på Bessemerskolan Media
Nu kan du anmäla dig till en digital rundvandring hos oss!
Ett virtuellt besök där du får se våra lokaler och eleverna berättar vad vi gör på skolan och varför de valt just Media.
Klicka på länken nedan för att anmäla dig senast den 6 maj för ett bra gymnasieval! Anmälan digital rundvandringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Media på Bessemerskolan
Fota, filma, animera, livesända, klipp film, redigera foton och lägg ut på Twitter, video-blogga, youtuba, instagramma eller lägg ut en podd. Elever berättar hur de ser på sin skola och varför de valde Media.

Läs mer om progammet i vår folder.PDF (pdf, 799.2 kB)

Du arbetar med kompisar i egna projekt.
Det gör du med stora och små uppdrag utanför skolans väggar som
tex Göransson Arena och Din Lokaltidning.

Rundvandringen
Följ med eleven i filmen runt i våra lokaler på Mediaprogrammet.

Instagram för Mediaprogrammet

År 1

Första året får du grundläggande kunskaper i film, foto, layout och animation. Du ansvarar för egna ytor i sociala medier. Det här är upptäckaråret - där lusten att vara kreativ och jobba med media är viktigast.

År 2 och 3

Redan andra året fördjupar du hantverksgrunderna inom film och foto. Att lära sig driva media-projekt enskilt och i grupp är i fokus. Du erbjuds att jobba på Göransson Arena med sport och kulturbevakning. Du lägger samtidigt grunden för behörigheten till universitet och högskola.

Efter utbildningen

Du är behörig att läsa till tex jurist, polis, lärare eller statsvetare.

Väljer du till Matematik 2b och 3b har du samma behörighet som Samhällsvetenskapliga programmet. Då kan du läsa till tex ekonom, datavetare eller logistiker.

Många av våra elever har också gått vidare till högskolestudier och jobb inom media.

Digitalt besök

Du är välkommen på en digital interaktiv rundvandring i våra lokaler via Teams. Rundvandringen avslutas med en presentation. C:a 30 min.

Skriv eller ring till lärarna nedan för att boka en tid

Besöksadress: Industrivägen 6

Estetik- och mediainriktning