ESTETISKA PROGRAMMET - MUSIK
NYA BESSEMERMUSIK

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Väljer du musikinriktningen kan du samtidigt som du lär dig spela och sjunga få grundläggande behörighet till högskolan

Personlig utveckling Du får utveckla dig själv och ditt skapande. Du lär dig att samarbeta med andra, det har du nytta av både som musiker och som människa i ditt framtida yrkesliv.

Nya Bessemermusik erbjuder:

Högskoleförberedande Du får en grundläggande högskolebehörighet och med tillägg av kursen Matematik 2b som individuellt val får du samma behörighet som samhällsvetenskapliga programmet.

Singer/songwriter Du får verktyg för att skapa ny musik och tillsammans med andra utveckla din skapande sida. Du läser kurserna Instrument eller sång samt Arrangering och komposition. Även inom Svenska och Engelska skapar vi texter som sedan kan använda i egna låtar.

Musikproduktion Inom kurserna Musikproduktion 1 och 2 samt Arrangering och komposition lär du dig göra låtar och att spela in. Du använder vår studio och inspelningsutrustning och utvecklas i din egen takt.

Kommunikation Du lär dig agera på scenen och att arbeta med kroppen och rösten. Du får träna din förmåga att uttrycka dig i olika sammanhang. Du lär dig hitta ett bekvämt sätt att vara på scenen. Kurserna Estetisk kommunikation 1 och 2 är tillsammans med Ensemble med körsång och Ensemble grunden till att lära sig kommunicera. Vi spelar och sjunger tillsammans. Svenska 1, 2 och 3 är exempel på andra kurser där vi övar kommunikation.

År 1

Under första året läser du flera grundläggande och orienterande kurser med möjlighet att prova olika estetiska uttryck.

År 2 och 3

Nu ökar andelen fördjupningskurser. Du får stor frihet att utveckla egna uttryck och idéer. Samtidigt får du en bra grund för vidare studier på folkhögskola eller högskola.

Efter utbildningen

Estetiska programmet är en högskoleförberedande utbildning. Du blir väl förberedd för vidare studier inom den estetiska sektorn och andra högskolutbildningar. Exempel på yrken är musiker, artist och lärare.

Besöksadress: Köpmangatan 1

Postadress: