ESTETISKA PROGRAMMET - MUSIK

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Musikinriktningen är utbildningen för dig som vill börja din inriktning redan första året. Du kan utveckla dina personliga uttryck inom sång och musik. Samtidigt får du grundläggande behörighet till högskolan.

Inriktningar för Estetiska programmet på vår skola är Musik samt Estetik och media.

Vill du spela, sjunga och utvecklas musikaliskt?
Hos oss får du spela flera olika instrument, både enskilt och i grupp samtidigt som du får flera teorikurser. Musikinriktningen håller till i nya fräscha lokaler med modern utrutning i Kulturcentrum, centralt i Sandviken.

År 1

Under första året läser du flera grundläggande och orienterande kurser med möjlighet att prova olika estetiska uttryck.

År 2 och 3

Nu ökar andelen fördjupningskurser. Du får stor frihet att utveckla egna uttryck och idéer. Samtidigt får du en bra grund för vidare studier på folkhögskola eller högskola.

Efter utbildningen

Estetiska programmet är en högskoleförberedande utbildning. Du blir väl förberedd för vidare studier inom den estetiska sektorn och andra högskolutbildningar. Exempel på yrken är musiker, artist och lärare.

Besöksadress: Köpmangatan 1

Postadress: