ESTETISKA PROGRAMMET - ESTETIK/MEDIA NYA MEDIA

Estetiska programmet, är ett högskoleförberedande program. Det betyder att du får grundläggande behörighet till högskolan och kan söka vidare till allt från jurist och lärare till yrkesutbildning inom film, TV och foto.

Nya Media på Bessemerskolan utvecklar ny inriktning mot sociala medier. Du skapar egna ytor för att berätta dina eller andras drömmar, historier och vardag eller sånt som bara måste berättas . Fota, filma, animera, livesända, klipp film, redigera foton och lägg ut på Twitter, video-blogga, youtuba, instagramma eller lägg ut en podd.

Efter en tid vill du utveckla dina färdigheter och det är det du får göra på Media. Bli en bättre fotograf, filmare, animatör eller poddare för att nå ut bättre med dina projekt.

Sista året samarbetar du med kompisar, i nya nätverk, med uppdragsgivare och företag. Det gör du i stora och små projekt utanför skolans väggar som tex Göransson Arena och Din Lokaltidning.

Efter examen. När du är färdig kan du med hjälp av individuella valen samma behörighet till högskolan som samhällsprogrammet.

År 1

Första året får du grundläggande kunskaper i film, foto, layout och animation. Du ansvarar för egna ytor i sociala medier. Det här är upptäckaråret - där lusten att vara kreativ och jobba med media är viktigast.

År 2 och 3

Redan andra året fördjupar du hantverksgrunderna inom film och foto. Att lära sig driva media-projekt enskilt och i grupp är i fokus. Du erbjuds att jobba på Göransson Arena med sport och kulturbevakning. Du lägger samtidigt grunden för behörigheten till universitet och högskola.

Efter utbildningen

Du är behörig att läsa till tex jurist, polis, lärare eller statsvetare.

Väljer du till Matematik 2b och 3b har du samma behörighet som Samhällsvetenskapliga programmet. Då kan du läsa till tex ekonom, datavetare eller logistiker.

Många av våra elever har också gått vidare till högskolestudier och jobb inom media.

Besöksadress: Industrivägen 6

Estetik- och mediainriktning