Bessemerskolan - ett vidare val!

RESTAURANG- OCH LIVSMEDELS­PROGRAMMET

Vårt kära restaurangprogram kommer efter 60-år i Sandvikens kommun att upphöra p.g.a. för få sökande de senaste åren. De sista eleverna går ut våren 2021. Sorgligt men sant.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Vi kan förverkliga ditt intresse och ge dig de grundläggande kunskaperna och den spetskompetens som behövs inom restaurang, livsmedel och service. Det finns goda möjligheter till arbete efter avslutad utbildning. Du kan genom valet av kurser inom det individuella valet skaffa dig en grundläggande högskolebehörighet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi disponerar rymliga lokaler med modern utrustning. Våra lärare besitter hög yrkesmässig och pedagogisk kompetens med lång erfarenhet. Vi samarbetar med bra och välmeriterande restauranger som ger dig möjligheten till utvecklande yrkespraktik.

Vår inriktning på
Restaurang- och livsmedelsprogrammet


Kök och servering

  • Välutbildade kockar och serveringspersonal behövs till olika typer av restauranger.
  • Kockar eller kökspersonal efterfrågas dessutom av storkök inom kommuner, landsting och i privat regi.
  • Efter avslutad utbildning har du yrkeskunskaper som efterfrågas inte bara i Gästrikland utan också på andra håll i Sverige och utomlands.
  • Utbildningen ska ge dig kunskaper inom matlagning, servering och service.
  • Du får möjligheten att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och de yrkesmässiga färdigheterna som behövs inom restaurang- och servicebranschen.
  • Utbildningen ska även ge kunskaper i arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering.
Följ oss på Facebook

År 1

Första året ges en orientering om branschens verksamheter och hantverken inom dessa. Du får även prova på de olika arbetsmetoderna. En bred bas att bygga vidare på inför årskurs två.

År 2

I årskurs 2 och 3 sker fördjupningar i de ämnen som lästes i årskurs 1. Eftersom det är ett yrkesförberedande program är en del av din utbildning arbetsplatsförlagd. Det innebär att under perioder kommer ett företag, nära eller långt bort, vara en del av utbildningen.

År 3

Under årskurs 3 så har du en lång sammanhängande period av praktik där du har möjlighet att specialisera dig inom det område som du är intresserad av, vilket ger dig goda möjligheter till jobb efter utbildningen.

Efter utbildningen

Utbildningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör. Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Adress
Besöksadress: Industrivägen 9

Postadress:
Restaurang och Livsmedelsprogrammet
Industrivägen 7
811 80 Sandviken

Kontaktpersoner för programmet
Lärare vakant
@edu.sandviken.se

bitr rektor Daniel Lind
tel 026 - 24 13 76
daniel.lind@edu.sandviken.se