Bessemerskolan - ett vidare val!

TEKNIKPROGRAMMET

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet är för tjejer och killar som är intresserade av modern teknik, teknikutveckling, datorer och design. Det är ett brett program som kombinerar teoretiska studier med praktisk problemlösning. Programmet ger dig möjlighet till en mängd yrkesval i Sverige eller internationellt. Vi erbjuder två inriktningar som båda ger den behörighet som krävs om du vill studera vid högskola eller universitet.

Våra inriktningar på Teknikprogrammet


Design och produktutveckling

Inriktningen för dig som vill jobba kreativt med att utveckla och designa morgondagens varor och produkter med den senaste teknologin.

Informations- och medieteknik

Inriktningen för dig som vill jobba med det senaste inom mjukvaruutveckling. Du vill i framtiden utveckla program, webbsidor och mobila applikationer som får oss att häpna.

Teknikcollege

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel från industrirådet. Det ger dig bl a möjlighet att läsa fler kurser och därmed få större högskolebehörighet. Du får också praktik ute på företag i teknikbranschen. Sammanhållna skoldagar och en tydlig koppling mellan teori och praktik, i form av projekt, är också kännetecken för Teknikcollege.

Följ oss på Facebook

År 1

I årskurs 1 läser du grundläggande kurser inom programmet samt gymnasiegemensamma ämnen för att få en bra grund att stå på.

År 2 och 3

I årskurs 2 börjar du läsa kurser inom din valda inriktning och i årskurs 3 fortsätter du med fördjupningskurser inom inriktningen. I årskurs 2 och 3 kommer du också att fördjupa dig i flera av de ämnen som du läste i årskurs 1.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du studera vidare för att bli till exempel arkitekt, webbdesigner, ingenjör, 3D- designer, mjukvaruutvecklare, industridesigner, IT-arkitekt, spelprogrammerare och civilingenjör.

Adress
Besöksadress: Industrivägen 7

Teknikprogrammet
Industrivägen 7
811 80  SANDVIKEN

Kontaktpersoner för programmet
Lärare Jonas Laine
jonas.laine@edu.sandviken.se

bitr rektor Lina Blackmon
tel 026 - 24 10 32
lina.blackmon@edu.sandviken.se