Bessemerskolan - ett vidare val!

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program. Programmet är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Det passar dig som vill jobba med både teori och praktik, och erbjuder tre inriktningar: Svetsteknik, Driftsäkerhet-underhållsteknik och Produkt-maskinteknik. De två sistnämnda läser du som lärlingsutbildning.

Vi arbetar i en fräsch miljö med modern utrustning och följer de nya Europasvetsnormerna. Vi har individuella studieplaner där du kan välja kurser efter intresse. En del av utbildningen är förlagd till företag, APL. På alla våra inriktningar kan du läsa in grundläggande högskolebehörighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Utifrån begränsad tillgång av platser i vissa inriktningar sker ett urval baserat på elevens betyg under årskurs 1.

Våra inriktningar på Industritekniska programmet är

Svetsteknik med internationell inriktning

För dig som vill arbeta med teknik, svetsning och tillverkning av olika plåtkonstruktioner med hjälp av avancerad utrustning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som internationellt certifierad svetsare. En del av utbildningen är förlagd till företag, 15 veckors APL. Läs mer om IW –framtidens svetsare på www.svets.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftsäkerhet- och underhållsteknik

Valbar lärlingsutbildning till år2. För dig som vill arbeta med underhåll och reparationer av maskiner och utrustning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som underhållsreparatör.

Produkt- och maskinteknik

Valbar lärlingsutbildning till år 2. För dig som vill arbeta med teknik, använda datorer som hjälpmedel vid konstruktion, styrning och tillverkning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som CNC-operatör.

Följ oss på Facebook

År 1

Årskurs 1 är gemensamt med grunder i plåt, svets, svarv, fräs, CAD, ritningsläsning med mera.

År 2 och 3

Elever som väljer Driftsäkerhet- underhåll eller Produkt- maskinteknik är ute på företag halva utbildningstiden.

Efter utbildningen

Industritekniska programmet förbereder dig för ett modernt industriarbete direkt efter gymnasiet. Beroende på inriktning kan du komma att arbeta som svetsare, CNC-operatör, underhållsreparatör eller arbeta med plåt. För närvarande är arbetsmarknaden mycket god för de elever som går på programmet.

Adress
Besöksadress: Förrådsgatan 11

Postadress:
Industritekniskaprogrammet
Industrivägen 7
811 80  SANDVIKEN

Kontaktpersoner för programmet
Lärare Per-Erik Blom
per-erik.blom@edu.sandviken.se

bitr rektor Tobias Landström
tel  026 - 24 10 32
tobias.landstrom@edu.sandviken.se