Elevboende för RIG och NIU

Elevboendet består av 30 st lägenheter som skolan hyr av Sandvikenhus i området Norrsätra. Lägenheterna ligger samlade i två olika trevåningshus nära skolan, en sträcka på ca 800 m, promenad 8 min och cykel 3 min.

Vi erbjuder elevboende under tre år. För att teckna kontrakt ska man gå riksidrottsgymnasium eller nationell idrottsutbildning samt vara inskriven och studera vid Bessemerskolan.

• Blivande åk 1 elever skriver kontrakt och hämtar nycklar under helgen veckan innan skolstart.

• Åk 2-3 elever har möjlighet att hämta ut nycklar under första skolveckan.

• Nycklarna skall återlämnas inför sommarlovet, senast 4 dagar efter skolavslutningen.

• Lägenheterna är på 3-4 rum och kök, adress Tallbacksvägen 15 och 27, postnummer 811 41 Sandviken.

• Lägenheterna: är omöblerade, är utrustade med tvättmaskin: hushållsel ingår, fri kabel-tv ingår (basutbud) och Internet finns. 100 Mb för 250 kr/ mån/ lägenhet

• 2-3 elever delar på en lägenhet. Den totala kostnaden för en lägenhet är 6 562 kr/månad. Hyran omförhandlas varje år.
    Hyra betalas endast 10 månader per år (fritt i juli, halva juni och halva augusti).

• För alla elever gäller att målsman tecknar kontraktet. Ordningsregler  kommer att bifogas  kontraktet.

• Eleverna har ej rätt att vistas i elevboendet under lov utan särskild anledning.

• Elev som inte har något önskemål om vem den vill dela lägenhet med, kommer så långt det är möjligt, att placeras tillsammans med elever från samma program.

• Boendet är bemannat med personal på plats måndag - fredag samt med jourpersonal under helgerna så det finns alltid en vuxen att tillgå vid behov.
  • Det är framjobbat tydliga regler för vad som gäller på boendet för att det ska vara så lugnt klimat som möjligt samt att vårdnadshavare ska kunna känna en trygghet i att det finns riktlinjer i vad som är ok och inte ok när man bor i eget boende utan att vara myndig.

Bosamordnare Maria Karlström
tel: 026 - 24 03 15